Sekali tengok macam gam kanji... tapi boleh dimakan |
Kali pertama makan ambuyat, terus aku jatuh cinta! Lazat, mengenyangkan, bila makan panas-panas!
Makanan popular bila anda ke borneo!
Panas-panas ni... standby... |
Peralatan yang diperlukan untuk makan ambuyat... macam chopstik, tapi hujungnya bersambung |
Cara memegangnya |
Makan ni memang berebut-rebut! |
pusing tarik pusing tarik |
rupa yang berjaya digulung oleh amatur (pro yang gulung cantik, elok, terletak, lonjong) |
inilah yang membuatkan ambuyat lebih sedap... cecah / cacah (buah bambangan sedap!) |
celup / cecah / cacah |
makan, terus telan, usah dikunyah! |
ambuyat!! nama nye sgt unik. hihi....
ReplyDeletewahhh mmg mcm mkan gam kekeekekk rasenya camner ek.. ishhh pedas ke tawar ke manis ke kelat...
ReplyDeletepooh: ye... paling digemari masyarakat di sarawak dan brunei
ReplyDeletebemie: rasanya kosong je.. diperbuat dari tepung sagu.. yg buat pelbagai rasa adalah cecah dia tu...pedas lagi sodap!
aku suka ar blogwalk.. sbb selalu je dpt info atau ilmu baru mcm ambuyat nih!.. tq bro for sharing.
ReplyDeletesharing is caring! Hehehe... enjoy!
ReplyDeletesalam ziarah...sedap ke ambuyat itu?
ReplyDeletesalam yati -- ambuyat tu takde rasa apa pun... cuma yang buat sedap bila dicicah dengan pencecah dia tu... pedas... tp depends pd org yang buat...
ReplyDelete